* سیر حاجیان در سرزمین حجاز *
بسم رب الکعبه
************
مراسم حج در همین سرزمین که خاستگاه توحید است قرار داده شد تا شخص حاجی با دیدن آن سرزمین و نقاط مختلف آن به یاد همان وقایع و اتفاقات بیفتد.
🔹غار حرا را ببیند و به یاد بیاورد که نخستین میدان جنگ پیامبر اکرم (ص) همینجا بوده است که با شیطان خودش و نفس امارهاش وارد جنگ شد. با خود فکر کند که من هم باید مدتی خود را از میان دنیاپرستان و جاهلیت جامعه، به کناری بکشم و با بزرگترین دشمن خودم که نفس امارهام است به جدال برخیزم و بعد از آنکه خود را به کلی از هواهای نفسانی و رذائل اخلاقی همچون حرص و ... رهانیدم، آنگاه وارد اصلاح جامعه شوم و در مقابل فرعونهای جامعه قیام کنم و تا آنجا که میتوانم در استقرار توحید بکوشم.
🔆 حاجی در آنجا قبر مطهر پیامبر اکرم (ص) را ببیند و به یاد زحمتها و فداکاریهای این انسان بزرگوار بیفتد که خود را در رنجها و سختیها افکند که جان انسانها را از ظلمت جهل و نادانی برهاند.
🔹در جامعهاش تنها بود و جز گروهی اندک به درستی او را نمیشناختند.
🔸در مدینه، خانۀ علی (ع) و فاطمه (س) را ببیند و به یاد آورد که انسانهای مهذّب ناشده چگونه بر سر مقام دنیا با اهل آن خانه رفتار کردند.
🔹به قبور شهدای اُحد برود و به یاد آورد که چگونه عدّهای برای حمایت از دین خدا و پیامبر خدا جان خود را در کف گذاشتند.
🔸به «شعب ابی طالب» سری بزند و به یاد آورد که چگونه عدّهای مسلمان برای استقرار توحید، سه سال در بدترین وضع و با عدم هر گونه امکاناتی، آن شرایط سخت و توانفرسا را تحمل کردند.
✅این است که خداوند متعال مراسم حج را در مکانی قرار داد که تمامی مراحل انقلابی بزرگ در پیش چشم شخص حاجی قرار می گیرد و حاجی می تواند خودش را با وجود مقدس پیامبر اکرم (ص) و انسانهای کریم و بزرگواری که در کنار او بودند مقایسه کند و بفهمد که اسلامی که امروز به دست ما رسیده به آسانی نرسیده و خون دلهای فراوانی خورده شده که امروزه ما در هوای معطر اسلام نفس میکشیم و با خود حساب کنیم که اگر آنها برای بر پا نمودن خیمه اسلام، آن کوششها را نمودند، ما برای استمرار آن چه کردیم؟
**************************
حضرت علامه مروجی سبزواری
سلسله بیانات اسرار حج